varicose-veins-11.jpg

KÄRLBEHANDLING – TA BORT YTLIGA BLODKÄRL

Många människor lider av störande ytliga blodkärl både på kroppen och i ansiktet. Den ärftliga faktorn är den som har störst betydelse men även graviditet, trauma, alkohol, sol och sjukdomar har stor betydelse. Det kan upplevas som missprydande och i vissa fall kan det var så jobbigt att det påverkar livet negativt. 

OM YTLIGA BLODKÄRL OCH KÄRLBRISTNINGAR

Kärlbristningar är små vener som är belägna nära hudytan. De är vanligtvis tunna – mindre än en mm i omkrets, och har normalt sett en röd eller blåaktig färg. De finns primärt i ansiktet eller på benen, men kan också förekomma på andra områden av kroppen.

Kärlbristningar på benen orsakar ingen förhöjning av huden och det blir inga knölar eller andra ojämna partier. Det är det som särskiljer ytliga blodkärl från åderbrock. P.g.a sin ytliga placering påverkar dessutom inte kärlbristningar blodcirkulationen. De utgör därför i realiteten inte något medicinskt besvär eller någon hälsorisk utan är egentligen ett rent estetiskt besvär.

TA BORT OÖNSKADE kärl hos oss på Upplandkliniken i Stockholm.

För att behandla ådernät och kärlbristningar så används med fördel ett medel som heter aethoxysklerol vilket är ett medel som med hjälp av injektion förs in i kärlet och skapar en irritation i kärlväggen.  Genom kompression med en elastisk binda pressas kärlväggarna ihop och de ytliga kärlen skrumpnar och försvinner. Till en början kan området förvärras och bli rodnat/brunaktigt för att sedan försvinna efter 1-3 veckor. Vi rek att du har på dig din elastiska binda dag och natt i 1 vecka för bäst resultat.

Du är välkommen in till oss på Upplandskliniken i Stockholm för en konsultation där vi bedömer om du är en kandidat för behandling av ådernät.

Behandlingstid: 30-60 min

Antal behandlingar?
normalt räcker det med 1 behandling

Pris fr 2500:- (beror på storleken på kärlen)