thread.jpg

Ansiktslyft med trådar

Huduppstramning utan kirurgi
I dagens allt ökande livslust, tempo och krav efterfrågas allt mer alternativa behandlingar till icke-kirurgiska skönhetsingrepp i syfte att förändra, föryngra, strama upp och modifiera huden för att uppnå ökat välbefinnande. Man vill ha förändringar med säkra, snabba och effektiva metoder och helst utan bieffekter och lång konvalescens. I syfte att tillmötesgå denna efterfrågan bevittnar vi idag en fantastisk utveckling av alternativa, icke kirurgiska metoder så som injektioner och trådlyft.

SILHOUETTE SOFT - 

PLA-trådar som ger ansiktslyft utan kirurgi och är helt absorberbar. Ger ett långvarigt resultat upp till 18 månader, utföres på
cirka 45 min.

SILHOUETTE SOFT  är en teknisk innovation som erbjuder kvinnor och män vad ingen behandling någonsin tidigare kunnat skapa på ett enkelt sätt: definition av haklinje, återställd volym och reducerade rynkor med hjälp av en 45-minuters behandling. Ofta räcker en till två trådar per sida. Trådarna består av poly-mjölksyra suturer som framkallar en minimal inflammatorisk reaktion som förstärker kollagenstimuleringen. Kollagenstimuleringen ger en föryngring av huden. Det innebär att man får en effekt i huden som ökar volymen och elasticiteten i området vilket ger en gradvis förbättring och formförändring under de närmaste månaderna efter behandlingen. Resultatet varar upp till 18 månader. SILHOUETTE SOFT  är en FDA godkänd produkt och kommer i form av dubbelriktade absorberbara trådar. Den är tillverkad i USA och dess utveckling bygger på sex års erfarenhet av suturer med koner som används inom rekonstruktiv kirurgi och plastikkirurgi. SILHOUETTE SOFT är den enda produkten på skönhetsmarknaden som möjliggör två gemensamma åtgärder: En lyftande effekt samt en regenerativ effekt, genom att stimulera den naturliga produktionen av kollagen i månaderna som följer, för progressiva och naturligt resultat!

silhouette_soft_1.jpg


Biverkningar
Vanligast är blåmärken efter nålsticken, men även en lätt rodnad och svullnad kan uppstå. Dessa går sedan spontant över de närmaste dagarna efter ingreppet.

Vem utför behandlingen?
Behandlingen utförs endast av specialistutbildad läkare på Upplandskliniken

Silhoutte Soft kan utföras på olika områden, bl.a. underkäke, hals, ansiktets konturer, kinder, kindben, och ögonbryn.  Behandlingen är lämplig för alla typer av hud. Behandlingen är dock inte lämplig vid för stort hudöverskott. Ingen narkos krävs utan allt görs i vaket tillstånd i lokalbedövning.

Teknik: Det läggs en liten lokalbedövning i varje område där en tråd ska sättas in. Därefter dras trådarna genom fettlagret under huden i de områden som ska lyftas. När trådarna är på plats, dras de åt så att huden förkortas och det sker ett passande lyft av området. Därefter klipps trådändarna av. Behandlingen tar endast 30-45 minuter.

Resultat: Du kommer att se resultatet omedelbart men ytterligare förbättring sker successivt under de följande sex månaderna då trådarna växer in i vävnaden, vilket stimulerar hudens kollagen.

Silhouette Soft hjälper mot:

1. Måttlig slapphet av huden på kinderna

2. Nedsjunkningar i den övre delen av kinderna

3. Djupa rynkor mellan näsa och mun

4. Ojämn käklinje (hamsterpåsar)

 

Komplikationer: Man kan få en lätt svullnad, kanske något blåmärke. Ibland ser man veckbildning i huden pga. dragningen i suturerna. Dessa små bieffekter försvinner dagarna efter behandlingen. Det kan förekomma tillfällig domningskänsla i huden. Trådarna kan ev. kännas till en början.

Är det något jag måste tänka på efter ingreppet?

Första veckorna ska du undvika påfrestningar som kan få trådarna att lossna. Trådarna måste få tid på sig att ”läka in” i vävnaden. Du bör undvika att gå till tandläkaren, äta stora äpplen, ”gapskratta”, använda tandtråd eller liknande den första veckan.

Försök att ligga första nätterna med huvudet högt, gärna på rygg utan att kudden trycker mot ansiktet. Man kan tvätta ansiktet med försiktighet och använda make-up med förstånd. Undvik att sola i två veckor och gör inga andra former av ansiktsbehandlingar under 3 veckor. Man måste vara noga med att inte gnugga, gnida eller massera området de första 2-3 veckorna efter behandlingen. Sport kan utövas efter ca 4 veckor.

Hållbarhet: 

Effekten håller upp till 18 månader. Ditt ansikte kommer självklart att fortsätta åldras, men trådarna hjälper till att motverka hänget. Resultatets varaktighet beror på hur du lever och i vilken fas i livet du befinner dig. Genom att sköta din kropp och hälsa och inte pendla för mycket i vikt håller resultatet längre. Det går att lägga till extra trådar när effekten börjar avta. Om det finns stora åldersförändringar, kan ett trådlyft i längden inte ersätta en riktig ansiktslyftning.

För ytterligare upplysningar om Silhouette Soft Lift, se www.silhouette-soft.com

Pris fr. 13900 kr. Exakt pris bestäms vid en Obligatorisk Konsultation inför behandlingen.